Veelgestelde vragen

 

Hoe kan u ons bereiken ?

Weergeven

Company Places is het ganse jaar door elke dag van de week (365 / 7) bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur. U kunt ons bereiken via telefoon op 0032 (0)11 34.91.23. Buiten deze openingstijden kunt u ons per email (info@companyplaces.be) of per fax (0032(0)11 34.91.24) bereiken. Wij beantwoorden zo vlug mogelijk uw vragen.Uiteraard kunt u ons ook bereiken per post.

 

Wanneer reserveer ik bij Company Places ?

Weergeven

Wenst u een reservatie te doen voor uw medewerkers betreffende een langdurig verblijf, dan kunt u terecht bij Company Places.Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u bij al uw vragen en/of het maken van een reservering. In elk geval zorgen wij ervoor dat uw vraag zo vlug mogelijk beantwoord wordt of bij de juiste persoon gebracht wordt.Company places is telefonisch bereikbaar via tel. 0032(0)11 34.91.23 of per fax via 0032(0)11 34.91.24. Of neem contact op via e-mail: info@companyplaces.be

 

Hoe kan ik een prijsofferte aanvragen ?

Weergeven

U kunt op verschillende manieren een prijsofferte aanvragen. Op onze website wordt u deze mogelijkheid geboden door middel van de link ‘aanvraag informatie’. Op deze wijze vraagt u snel en eenvoudig een prijsofferte op.Indien u zeer specifieke wensen heeft, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. Wij nemen graag de tijd om met u uw wensen door te spreken en te kijken wat het best passende aanbod voor u is.

 

Opties nemen op accommodatie ?

Weergeven

Als u bij ons een prijsofferte opvraagt wordt er enkel een optie genomen indien onze beschikbaarheid dit toelaat. In dat geval bent u dus vrij om te kiezen of u gebruik wilt maken van ons voorstel of niet. De optie wordt maximum 5 werkdagen behouden.Voor lastminute reserveringen kunnen wij u, gezien de korte tijd voor aankomst, geen optie meer aanbieden. Wij zullen u hierover vroegtijdig informeren.

 

Kan ik op de parken gebruik maken van internet (WiFi) ?

Weergeven

U kunt (draadloos) internetten op bijna al onze locaties.

 

Kan ik bij de accommodatie parkeren ?

Weergeven

Tenzij anders aangegeven, is er voor al onze accommodaties GRATIS parkeerplaats voorzien voor 1 voertuig. Indien er meerdere voertuigen dienen geparkeerd te worden zijn er extra centrale parkeerplaatsen beschikbaar. Deze parkeereilanden zijn duidelijk aangegeven en zijn eveneens GRATIS.Voor meer details over ondermeer ons parkeerbeleid verwijzen wij naar onze specifieke regels (huishoudelijk reglement).

 

Heb ik een geldig paspoort nodig ?

Weergeven

Elke gast die in een van onze accommodaties verblijft dient zich te legitimeren. Bij aankomst (checkin) wordt ter controle een geldig paspoort of identiteitskaart opgevraagd. Personen die niet over de juiste identiteitspapieren beschikken worden niet toegelaten.

 

Hoe wordt een reservering betaald ?

Weergeven

Reserveringen dienen betaald volgens onze algemene voorwaarden die vermeld staan in het contract of emailbevestiging. Deze voorwaarden komen overeen met de termijn(en) die staan vermeld op uw factuur. Voor lastminute boekingen verzoeken wij u de betaling met spoed over te maken. U dient in dit geval een bewijs van betaling voor te leggen. Hierover wordt u in het contract of de e-mailbevestiging geïnformeerd. Huurgelden en taksen worden steeds vooraf (op maandelijkse basis) afgerekend. Kosten zoals bvb. stroom- en waterverbruik worden telkens op het einde van een maand of periode afgerekend. Voor elke gehuurde accommodatie dient een waarborg betaald te worden. Bij niet-tijdige betaling van de verschuldigde bedragen kan de toegang tot de accommodaties ontzegd worden.

 

Hoe zijn onze prijzen opgebouwd ?

Weergeven

De prijzen van de reserveringen bestaan uit een deel huurkosten (huren van de accommodatie) en een deel supplementen. Huurgelden zijn in België vrijgesteld van BTW. De andere al dan niet verplichte extra’s worden aangeslagen tegen 21%. Enkel het waterverbruik heeft een aanslagvoet van 6%. 

Onze prijzen zijn altijd inclusief BTW, tenzij anders aangegeven. De uitsplitsing van de diverse BTW-tarieven wordt op uw factuur duidelijk weergegeven. Onze facturatie wordt door Funtours NV gedaan.

 

Hoe kan ik mijn reservering annuleren en welke gevolgen heeft dit ?

Weergeven

U kunt uw reservering annuleren volgens onze annuleringsvoorwaarden die vermeld staan in uw contract of emailbevestiging. In alle gevallen vragen wij u om uw annulering schriftelijk door te geven.

 

Uw antwoord nog niet gevonden ?

Weergeven

Staat het antwoord op uw vraag niet in de veelgestelde vragen ? Stel uw vraag dan per email en u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons. Telefonisch contact is ook mogelijk via 0032 (0)11 34.91.23.